Čo všetko vieme pripraviť v kotlíku?

Gulášová sezóna väčšinou začína už vtedy, keď nás ohrejú prvé jarné lúče a niekedy sa skončí až kapustnicou uvarenou na Silvestra. Pre nadšencov varenia a gulášových mágov však sezóna nemá začiatok ani koniec. Rok čo rok nachádzame pre kotlík aj iné využitie, nie iba na gulášové pokrmy, po ktorých má svoje pomenovanie. 

Predovšetkým na vidieku, kde nesmie chýbať v žiadnom dome, ho domáci využívajú na varenie džemov, výrobu oškvarkov a mastí a iných domácich dobrôt. Tieto pochutiny, ktoré nesmú chýbať v žiadnej špajze, sa varia stále rovnako po mnoho rokov v kotlíku. 

Kvôli varenému vínku netreba navštevovať preplnené trhy. Milovníci vína využívajú kotlík aj na prípravu tohto skvelého nápoja vždy, keď sa ozvú ich chuťové poháriky.

Samozrejme všetky jedlá pripravené v kotlíku dostanú špecifickú chuť a arómu, ktorá v hrncoch pri varení na sporáku chýba.

Len tak medzi rečou, teraz nehovoríme o príprave jedla, stretol som sa aj s netypickým využitím kotlíka a to ako kvetináč. Samozrejme, nešlo o veľký 30litrový kotlík, ale malý a šikovný 10litrový kotlíček visiaci na verande, ktorý žiaril farbami rôznych kvetín a verandu na oko veľmi príjemne zútulnil. Ľudia vymyslia naozaj čokoľvek :)

Teda neváhajte a poobzerajte sa po našich výrobkoch.  Zakúpte si nový kotlík či kotlinu, aby ste sa mohli predviesť a potešiť svojich hostí na tohtoročných záhradných posedeniach.

Diskusia